Comoloco

bio organic

TYP VÍNA

Mladé červené bez přidaných siřičitanů a s nízkým obsahem histaminu.

ODRODY

100% Monastrell z certifikovaných ekologických vinic.

VINIFIKACE

Ve výšce přes 2 300 metrů v kontinentální klimatické zóně známé jako "El Termino de Arriba", ve městě Jumilla, se nacházejí křídové a vápencové vinice Monastrellu, který je autochtonní odrůdou této apelace. Chladné zimy a suchá horká léta spolu s malým množstvím srážek a více než 3 000 hodinami slunečního svitu ročně poskytují této oblasti ideální klimatické podmínky pro ekologické pěstování odrůdy Monastrell. Při výrobě vína, do něhož se nepřidávají žádné siřičitany, zajišťujeme vhodné podmínky, aby se zabránilo vzniku histaminu, látek, které jsou přítomny v mnoha potravinách a mohou u některých spotřebitelů vyvolat nesnášenlivost.

199,00 Kč

CHUŤOVÉ POZNÁMKY

Atraktivní víno třešňové barvy s horní střední vrstvou. Ve vůni vyniká květinová vůně s nádechem zralého ovoce. Dobře vyvážené, svěží na patře, živé a chutné s vhodnou kyselinkoua zralými ovocnými tříslovinami.

PÁROVÁNÍ S JÍDLY

Víno s velkou univerzálností, které lze kombinovat s těstovinami, saláty, zeleninou, houbami, dušeným masem, klobásou, vepřovým masem, pečeným masem, červeným a/nebo bílým masem, grilovaným masem, krátkými nebo středně dlouhými sýry.

KONZERVACE

Skladování vína se doporučuje v místech bez zápachu, s teplotou nepřesahující 18 oC a kontrolovanou vlhkostí.

KONZUMACE

Abyste si toto víno plně vychutnali, musí se teplota pohybovat mezi 15 oC a 18 oC.