Juan Gil Etiqueta Azul

TYP

Červené víno zrající 18 měsíců

ODRŮDY HROZNŮ

Monastrell, Cabernet Sauvignon a Syrah

VINIFIKACE

Vyrábí se převážně z hroznů z vybraných starých vinic Monastrell, Cabernet-Sauvignon & Syrah s nízkým výnosem, pěstovaných v nadmořské výšce 700 metrů nad mořem. Macerace – Fermentace každé odrůdy hroznů probíhá v malých nerezových tancích při kontrolované teplotě. Jablečno-mléčná fermentace a následné zrání po dobu 18 měsíců v nových francouzských a amerických dubových sudech, výsledkem je velmi koncentrované, komplexní a elegantní červené víno.

POZNÁMKY K DEGUSTACI

Červená třešňová barva s granátovým okrajem a silnou vůní černého ovoce, pražených a balsamikových tónů. Komplexní a dobře strukturované, mastné a zaoblené, příjemný pocit v ústech a velmi perzistentní s nádechem praženého, ​​kakaa a koření. Vyvážený a harmonický, chutný, dlouhý a elegantní závěr vyznačující se sladkostí ušlechtilých taninů velmi zralého ovoce, ukazující svůj potenciál pro zrání na lahvi.

691,00 Kč
691,00 Kč / 1 ks

PÁROVÁNÍ JÍDLA

Skvěle se hodí ke zvěřině nebo smetanové rýži, dušené zelenině, houbám, zvěřině a drůbeži, kastrolu, rybám a omáčkám s mořskými plody, uzeným, modrým a uzeným sýrům, grilovanému a/nebo grilovanému bílému a červenému masu, jehněčímu pečeně, vepřovému nebo hovězímu masu.

ZACHOVÁNÍ

Toto víno se doporučuje skladovat na místech bez cizích pachů s teplotou nepřesahující 18oC a řízenou vlhkostí. Lahve by měly být skladovány naležato, protože korek je v kontaktu s vínem, čímž je zajištěno dokonalé uzavření a zabránění oxidaci.

SERVISNÍ TEPLOTA

Pro plné vychutnání tohoto vína musí být teplota mezi 15 oC a 18 oC.