Clar del Bosc

TYP

12 měsíců zrající červené víno

ODRŮDY HROZNŮ

Garnacha, Cariñena, Syrah a Cabernet-Sauvignon

VINIFIKACE

Ručně sbírané hrozny, sbírané do 16kg košů, byly fermentovány odděleně v malých nerezových otevřených kádích 15 a 30 hl s 1-2 přečerpáváním denně a jedna část v 500L sudech z francouzského dubu se 2 denními punčemi. Každá odrůda zrála odděleně ve francouzských dubových sudech o objemu 600, 300 a 225l po dobu 12 měsíců a nakonec byla smíchána.

POZNÁMKY K DEGUSTACI

Víno má tóny lékořice a fenyklu, typické pro tuto oblast, které mu dodávají velmi středomořský profil, a ukazuje koncentraci, zralost, rovnováhu a kyselost. Leštěný závěr je dlouhý a přetrvávající s elegantními taniny.

900,00 Kč

PÁROVÁNÍ JÍDLA

Toto víno se doporučuje sdílet se středně a dlouho uzenými sýry, zapečenými těstovinami, pikantními klobásami, grilovanými steaky, pečeným kuřátkem a pečenou kachnou, dušeným hovězím masem a zimními rendlíky.

ZACHOVÁNÍ

Víno se doporučuje skladovat na místech bez cizích pachů, s teplotou nepřesahující 18 oC a řízenou vlhkostí. Lahve by měly být skladovány vodorovně, přičemž korek by měl být v kontaktu s vínem, čímž je zajištěno dokonalé uzavření a zabránění oxidaci.

SERVISNÍ TEPLOTA

Pro plné vychutnání tohoto vína musí být teplota mezi 15 oC a 18 oC