Atecca

TYP

Červené víno zrající 10 měsíců ve francouzských dubových sudech.

ODRŮDA HROZNŮ

Garnacha

VINIFIKACE

Hrozny pocházejí ze starých vinic Garnacha s nízkým výnosem, které se nacházejí vysoko na svazích v nadmořské výšce 700 - 1 000 metrů nad mořem. Vinice jsou vysazeny v převážně rozložených břidlicových a štěrkovitých jílovitých půdách. Jak alkoholová fermentace, tak macerace byly prováděny v nerezových tancích při kontrolované teplotě. Na závěr toto červené víno zraje 10 měsíců ve francouzských dubových sudech.

POZNÁMKY K DEGUSTACI

Hluboká třešňová barva, ve vůni představuje intenzivní aroma zralého červeného ovoce (maliny), které se dokonale snoubí s kořenitými tóny kakaa, vanilky a lékořice, které reagují na ušlechtilé stárnutí. Silné a plné na patře s velmi svěžím a ovocným středním patrem, ale chutné a komplexní, minerální, s pozoruhodným závěrem, kde se v retronasalu znovu objevují ovocné a kořeněné aroma. Velkolepý výraz elegantní aragonské garnachy s velmi zralými taniny.

900,00 Kč

PÁROVÁNÍ JÍDLA

Víno s velkou všestranností, které lze spárovat se zvěřinou nebo smetanovou rýží, dušenou zeleninou, houbami, zvěřinou a drůbeží, kastrolem, omáčkovými rybami a mořskými plody, uzenými a modrými sýry, grilovaným červeným a bílým masem, jehněčí pečínkou, vepřovým masem, hovězím masem.

Rýže, těstoviny, (nudle, špagety, makarony), zelenina, houby, dušené maso, klobása, vepřové maso, pečené maso, červené a/nebo bílé maso s omáčkami, grilované maso, krátké nebo střední sýry.

ZACHOVÁNÍ

Toto víno se doporučuje skladovat na místech bez cizích pachů s teplotou do 18 oC a řízenou vlhkostí.

SERVISNÍ TEPLOTA

Pro plné vychutnání tohoto vína musí být teplota mezi 15 oC a 18 oC.