Alaya Tierra

TYP

Červené víno zrající 15 měsíců

ODRŮDY HROZNŮ

Garnacha Tintorera

VINIFIKACE

Vinice Garnacha Tintorera, které se nacházejí v nadmořské výšce kolem 1000 metrů nad mořem, jsou vysazeny ve vápencových, písčitých a dobře odvodněných půdách. Macerace-fermentace probíhá v malých nerezových tancích. Jablečno-mléčná fermentace a následný pobyt v nových francouzských a amerických dubových sudech po dobu 15 měsíců, získání vína s vlastní osobností.

POZNÁMKY K DEGUSTACI

Intenzivní třešňová barva vysoké vrstvy a jasně červené tóny. Atraktivní a komplexní aromatický buket, kde vynikají minerály a velmi zralé černé plody. S příjemnými vzpomínkami na nové dřevo je na patře široké, silné, tlusté a zaoblené. Vyvážená kyselost a hedvábná textura nás překvapí originální sladkostí v dlouhém závěru.

720,00 Kč
720,00 Kč / 1 ks

PÁROVÁNÍ JÍDLA

Ideální k pokrmům z masa a smetanové rýže, dušeným luštěninám, houbám, zvěřině a drůbeži, kastrolům, omáčkám z ryb a mořských plodů, uzeným, uzeným a modrým sýrům, grilovaným a pečeným bílým a červeným masům.

ZACHOVÁNÍ

Toto víno se doporučuje skladovat na místech bez cizích pachů s teplotou do 18 oC a řízenou vlhkostí. Lahve by měly být skladovány naležato, protože korek je v kontaktu s vínem, čímž je zajištěno dokonalé uzavření a zabránění oxidaci.

SERVISNÍ TEPLOTA

Pro plné vychutnání tohoto vína musí být teplota mezi 15 oC a 18 oC.